Overig

Deel deze pagina:

Gado Gado

Recepten
01 AUG 2016
Gado Gado

 

Gado Gado
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g vastkokende aardappelen, geschild en in dikke plakken
2 middelgrote wortelen, in dikke plakken
200 g sperziebonen, in stukken van 4 cm
½ (grote) spitskool, in reepjes
3 hardgekookte eieren
200 g taugé, afgespoeld met kokend water
½ komkommer, in schijfjes
150 g tofu naturel, in blokjes
pindasaus
1 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 rode chilipepers, fijngehakt
250 g pindakaas
2½ dl kokosmelk
2½ dl water
2 tl ketap manis
1 el tomatenketchup

BEREIDINGSWIJZE
Zet de aardappelen in een middelgrote pan onder water en breng ze aan de kook. Zet het vuur laag en laat ze ca. 6 minuten koken. Giet ze af en laat ze afkoelen. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer hierin de wortelen en de boontjes 2-3 minuten. Haal ze uit het water met een zeef en laat ze snel afkoelen in een kom ijswater. Laat goed uitlekken.
Blancheer de kool 20 seconden. Haal ze uit het water en laat afkoelen in het ijswater. Laat goed uitlekken.
Snijd de eieren in parten. Schik ei, aardappel, geblanceerde groenten, taugé, komkommer en tofu op een grote schaal. Dek de schaal af met folie en zet weg in de koelkast.

Verhit voor de pindasaus de olie in een pan met dikke bodem. Fruit ui en knoflook 8 minuten en roer regelmatig. Voeg pepers toe en fruit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de pindakaas toe. Zet de pan terug op het vuur en roer langzaam de met water vermengde kokosmelk erdoor. Breng op laag vuur aan de kook (kijk uit voor aanbranden). Voeg de ketjap en de ketchup toe en laat de saus nog 1 minuut pruttelen.

Schenk wat saus over de groenten en bestrooi bijvoorbeeld met gebakken uitjes of grof gehakte, geroosterde pinda’s. Serveer de rest van de saus apart.

 


Pagina terug