Overig

Deel deze pagina:

Romige witlofsoep

Recepten
02 JUL 2014
Romige witlofsoep
Romige witlofsoep
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
1 kilo witlof
1 sjalotje
2 plakjes rauwe of achterham
25 g boter of margarine
125 ml bouillon
250 ml slagroom
25 g Brabantse Blauwe (blauwschimmelkaas)
4 walnoten
zout
peper
(staafmixer)
 
BEREIDING
Witlof schoonmaken en fijnsnijden. Witlof wassen en goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Ham in stukjes snijden.
In een pan de boter smelten. Sjalotje ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Ham toevoegen en even omscheppen. Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen. Op een laag vuur de witlof in ongeveer 10-15 minuten gaarkoken (maar niet té gaar). Intussen de Brabantse Blauwe in dunnen reepjes snijden en de walnoten (heel) fijn hakken.
Eventueel met de staafmixer de witlof pureren (maar daar houden wij zelf niet zo van, dus dat heb ik niet gedaan). In het geval van pureren de witlofsoep boven een andere pan door de zeef wrijven (heb ik ook niet gedaan). Soep aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper. Over vier soepkommen/borden verdelen en de kaas en walnoten er over strooien

Pagina terug