Overig

Deel deze pagina:

Huzarensalade

Recepten
02 JAN 2018
Huzarensalade
Na een dagje oliebollen bakken zag ik er eigenlijk niet overheen om ook nog iets te maken voor het avondeten op de laatste avond van 2017. Maar een mens moet toch eten nietwaar. Een hele dag leven op oliebollen en appelbeignets is ook niet wat. Dus dook Leen even in zijn lijfkookboek en kwam met een huzarensalade. “Wat moet ik daar nu weer mee” dacht ik, maar ik ben de uitdaging aangegaan. En het was een goede keus, perfect voor de oudjaarsavond!

Uit het Groot Margriet Kookboek (1974), enigszins aangepast aan onze tijd

Huzarensalade
voorgerecht voor vier, hoofdgerecht voor twee personen

BENODIGDHEDEN
4-5 grote vastkokende aardappelen - gekookt, afgekoeld
200 g koud vlees (bijv. rookworst)
1 ui
4-5 kleine augurkjes
1 goudreinet, in blokjes
3 eetlepels olijvonaise of mayonaise
2 hardgekookte eieren
1 klein kropje sla
1 tomaat
eventueel zilveruitjes

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de aardappelen en het vlees in mooie kleine blokjes (niet té klein). Snipper de ui en snijd de augurkjes in stukjes. Meng al deze bestanddelen zo luchtig mogelijk door elkaar. Schep er de olijvonaise of mayonaise voorzichtig door en voeg daar de blokjes appel aan toe.
Maak vier bordjes of één grote schaal op met wat in stukjes gescheurde slablaadjes. Leg een bergje op één bordje of leg de hele massa huzarensalade op de schaal.
Garneer de salade met plakjes ei, stukjes tomaat, eventueel nog wat augurkjes en/of zilveruitjes. Serveer er eventueel geroosterd brood of stokbrood bij.

Pagina terug