Overig

Deel deze pagina:

Quinoa goreng met tofu

Recepten
23 JAN 2018
Quinoa goreng met tofu
‘Goreng’ betekent in het Indonesisch ‘gebakken’, en dat is ook precies wat je doet: je bakt in dit geval de quinoa licht aan in olijfolie, waarna je de overige ingrediënten toevoegt. Bij nasi of bami goreng doe je dat met rijst of bami/noedels, en in Indonesië doet men dit voor het ontbijt, met restjes rijst of bami van de vorige dag.

Quinoa goreng met tofu

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
olijfolie om in te bakken
200 g quinoa
400 ml groentenbouillon
1 blok tofu, in blokjes
1 gele of rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel laospoeder
1-2 prei, in halve ringen
een paar takjes selderij, fijngesneden
sambal (oelek, of andere) naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Bak in een koekenpan in wat olijfolie de quinoa aan en blus af met de bouillon. Kook de quinoa in 10 minuten beetgaar en laat afkoelen.
Bak in een andere koekenpan de tofublokjes goudbruin in olijfolie, haal uit de pan en zet apart. Fruit vervolgens in de overgebleven olie de ui en de knoflook zachtjes glazig.
Voeg de kruiden toe aan de pan. Doe vervolgens de preiringen erbij, de sambal en bak op hoog vuur tot alle groenten gaar zijn. Voeg eventueel nog wat olie toe.
Meng de quinoa door het gerecht en de selderij, en roer nog even goed door. Breng op smaak met eventueel nog wat zout en peper.

Voor quinoa goreng met vlees kun je de tofublokjes vervangen door 300 g kip. Selderij kun je eventueel vervangen door vers korianderblad.
Gebaseerd op een recept van Eric van Veluwen.

Pagina terug