Overig

Deel deze pagina:

Hartige taart met snijbiet, geitenkaas en pijnboompitten

Recepten
01 APR 2018
Hartige taart met snijbiet, geitenkaas en pijnboompitten
Hartige taart met snijbiet, geitenkaas en pijnboompitten
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
450 gram snijbiet
boter of olie om in te bakken

5 plakjes bladerdeeg
5 eieren
125 ml slagroom
200 gram verse geitenkaas (witschimmel, feta)
nootmuskaat, peper en zout
100 gram pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de snijbiet in reepjes en roerbak kort in olie of boter tot het enigszins geslonken is. Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm met het ontdooide bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork.


Roer in een kom de eieren los met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Voeg de slagroom toe en brokkel de geitenkaas erdoor. Schep de snijbiet in de vorm en giet het ei-kaasmengsel er overheen. Zet de taart in de voorverwarmde oven.

Bak de taart eerst 20 minuten. Rooster de pijnboompitten tot ze geuren. Verdeel vervolgens de pitten over de taart en bak nog eens 15 minuten op 180°C, of tot de taart gaar is.

In plaats van pijnboompitten kun je ook noten gebruiken. Bijvoorbeeld amandelen of cashewnoten. Lekker met een rauwkostsalade en gekookte bietjes.
In plaats van één taart kun je natuurlijk ook kleine taartjes maken.

Recept is geïnspireerd op de een recept van de website van Okke houdt van snijbiet.


Pagina terug