Overig

Deel deze pagina:

Lasagne met courgette, tomaat, kaas en citroen

Recepten
08 APR 2018
Lasagne met courgette, tomaat, kaas en citroen
Lasagne met courgette, tomaat, kaas en citroen
voor vier personen   
 
BENODIGDHEDEN
1 grote of 2 kleine courgettes
8 grote tomaten in stukjes (of 2 blikje gepelde tomaten)
100 g tomatenpuree
2 tenen knoflook
250 gram ricotta
1 ei
rasp van een halve citroen
100 gram geraspte oude kaas
lasagnevellen
zout en peper
olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de grill van de oven of de grillpan. Was de courgettes en snij ze in de lengte in dunne plakken. Wrijf deze licht in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Leg ze onder de grill of in de grillpan. Haal de plakjes uit de oven of de pan als ze zacht en mooi lichtbruin gestreept zijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de in stukjes gesneden tomaten (of de inhoud van de blikjes) in een kookpan met dikke bodem, doe er de tomatenpuree bij en pers er de tenen knoflook in uit. Zet op het vuur, en roer even door. Voeg water toe tot de saus van yoghurtachtige dikte is. Laat even doorpruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de ricotta los met een vork. Rasp de schil van de halve citroen. Roer ricotta en citroenrasp door elkaar en voeg het ei en de helft van de geraspte kaas toe. Maak er een gladde massa van.
Vet een ovenschaal in. Bouw de lasagne in dunne laagjes als volgt op: tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus. Dan hierbovenop een laagje courgette, tweederde van het ricottamengsel, en weer een laagje courgette. Hier op weer een laagje tomatensaus en lasagnevellen (en als je nog genoeg hebt, herhaal je het nog een keer). Als laatste de rest van het ricottamengsel. Strooi hier nog wat geraspte kaas overheen. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.
 
De courgette kun je ook vervangen door verse spinazie, die je een minuutje in water blancheert of roerbakt in olijfolie. De ricotta kun je vervangen door 3 bolletjes mozzarella, die je raspt.

Pagina terug