Overig

Deel deze pagina:

Salade met bleekselderij, kikkererwten en olijven

Recepten
03 DEC 2018
Salade met bleekselderij, kikkererwten en olijven
Een lekkere salade die er bovendien mooi uitziet. De frisgroene selderij kleurt prachtig met de kikkererwten.

Salade met bleekselderij, kikkererwten en olijven
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN    
2 stronken bleekselderij, in smalle schijfjes
500 g gekookte kikkererwten, afgegoten
30 zwarte olijven
2 bosuitjes, in smalle ringen
fijngehakte verse kruiden (peterselie, tijm, bieslook) of gedroogde kruiden
voor de dressing:
6 eetl. olijfolie
4 eetl. citroensap
1-2 theel. honing
2 tenen knoflook, geperst
peper en zout
 
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de gekookte kikkererwten even af onder koud water en laat ze in een vergiet uitlekken. Meng de groenselderij, kikkererwten, olijven, ui door elkaar. Klop de dressing en meng deze door de salade. Meng op het laatst het merendeel van de verse kruiden door de salade, of - als je gedroogde kruiden gebruikt - meng deze door de salade. Laat de dressing minimaal een kwartiertje in de salade trekken.
Als je verse kruiden gebruikt strooi dan de rest van de kruiden voor het opdienen over de salade.

 
Je kunt zowel kikkererwten uit een potje gebruiken voor dit gerecht als gedroogde, geweekte en vervolgens gekookte kikkererwten. Om een zachtere smaak te krijgen kunnen de stukjes groenselderij 4 minuten in kokend water geblancheerd worden voor ze door de salade te mengen. En eventueel kun je er nog een in stukjes gesneden paprika aan toevoegen.

Pagina terug