Overig

Deel deze pagina:

Bloemkooltaart

Recepten
09 JUL 2014
Bloemkooltaart
Bloemkooltaart
voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
350 g bloemkool (zonder stronk en bladeren)
3 dl melk
3 biologische eieren
60 g boerenboter
tarwebloem
30 g (vers-)geraspte parmezaanse kaas
zout
zwarte peper
 
BEREIDINGSWIJZE
Warm de oven voor op 180-200°C.
 
Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool. Kook de bloemkool in zijn geheel in water halfgaar en verdeel hem daarna in roosjes. Bak die in de helft van de boter met wat zout en stoof ze, zodra ze het vet hebben opgenomen, verder gaar met een beetje van de melk. De roosjes kunnen nu in het geheel gebruikt worden, of door een zeef gewreven worden.
 
Smelt de resterende boter in een pannetje, voeg een niet te volle eetlepel bloem en de resterende melk toe voor de béchamelsaus. Voeg deze saus bij de bloemkool, samen met de losgeklopte eieren en de geraspte Parmezaanse kaas.
 
Doe het mengsel in een gladde, dichte taartvorm en laat de taart in de oven gaar worden. Serveer warm.
 

Pagina terug