Overig

Deel deze pagina:

Mosterdsoep

Recepten
27 OKT 2019
Mosterdsoep

Zolang ik mij kan herinneren maakte mijn oma soep. Dat kon ze heel goed, en mosterdsoep was één van haar favouriten. Deze deed het altijd goed tijdens familiefeesten, als onderdeel van de gezamelijke maaltijd, waarbij de hele familie aan één grote tafel zat. Onderstaand recept uit De Trouw komt aardig in de richting van mijn oma’s soep. Het recept aan háár vragen kan helaas niet meer.

Mosterdsoep
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
25 g boter
2 preien, in dunne ringen en goed gewassen
1-2 eetlepels fijne mosterd
8 dl kippenbouillon (zelfgetrokken of van blokje)
2 dl slagroom
100 g jongbelegen geraspte kaas
1-2 eetlepels grove mosterd
2 lente-uitjes, in heel dunne ringetjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE
Fruit de prei ongeveer 5 minuten in de boter tot de ringen zacht, maar niet bruin zijn. Doe er de fijne mosterd bij en laat die 2 à 3 minuten meewarmen. Roer er de kippenbouillon door en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem desgewenst.
Roer er de slagroom door, breng de soep tot tegen de kook aan en voeg de kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Roer er vlak voor het serveren de grove mosterd doorheen en strooi de ringetjes lente-ui op de soep.

Pagina terug