Overig

Deel deze pagina:

Bietensalade met walnoot-dressing

Recepten
09 JUL 2014
Bietensalade met walnoot-dressing
Bietensalade met walnoot-dressing
 
BENODIGDHEDEN
6 halve walnoten
1 biologische handsinaasappel
1 eetlepel walnootolie (Emile Noël)
1½ eetlepel biologisch citroensap
mespunt witte rietsuiker
versgemalen zwarte peper
zeezout
500 gram gekookte rode (bos-)bietjes
 
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf 2 halve walnoten fijn (in een vijzel, of anderszins) en hak de rest grof.
Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
 
Maak van het sinaasappelsap met de fijngewreven walnoten, de walnotenolie, het citroensap, de suiker, peper en zout een dressing.
Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
 
Meng de dressing en de stukjes sinaasappel door de bietensalsa en strooi de gehakte walnoten er over.



Pagina terug