Overig

Deel deze pagina:

Knolselderijtortilla met spek en geitenkaas

Recepten
09 JUL 2014
Knolselderijtortilla met spek en geitenkaas
Knolselderijtortilla met spek en geitenkaas
voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
300 g vastkokende aardappelen (bijv. Raja)
400 g knolselderij
75 ml olijfolie
200 g mager gerookte spekblokjes
2 rode uien, in halve maantjes gesnipperd
versgemalen peper en zeezout
4 biologische eieren
150 g witschimmel geitenkaas of -feta, verbrokkeld
 

BEREIDINGSWIJZE
(Snij het loof van de knolselderij, en bewaar dit voor als je bijvoorbeeld nog erwtensoep gaat maken.)
Schil de aardappels en knolselderij en snijdt ze vervolgens in dunne plakjes, eventueel nog gehalveerd. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag van 24 cm ø en bak de aardappelplakjes en spekblokjes ca. 10 minuten. Voeg de knolselderijplakjes toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
 
Klop de eieren in een grote schaal los met de kaas. Schep het aardappelmengsel erbij en schep voorzichtig om.
 
Verhit de overgebleven olijfolie en schep het tortillamengsel in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de tortilla ca. 10 minuten, tot de bovenkant gaat stollen.
Keer met behulp van een groot bord de tortilla om en laat deze terugglijden in de pan. Bak de andere kant in 5 minuten bruin en knapperig.
 
Serveer warm of koud.

Pagina terug