Overig

Deel deze pagina:

Brabantse asperges

Recepten
16 MEI 2021
Brabantse asperges
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
2,5 kilo witte asperges (middeldik)
4 eieren
2 pakjes achter- of schouderham
100 gram boter, gesmolten
1 bosje (platte) peterselie
1 kg (nieuwe) aardappelen
 
BEREIDINGSWIJZE
Schil de asperges goed en snijd een stukje van de onderkant af.
Zet de asperges in een ruime pan voor tweederde onder koud water, breng ze op smaak met zout. Kook ze gaar in 5 tot 8 minuten afhankelijk van de dikte.
Kook de aardappels (eventueel in de schil) gaar met zout. Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Hak de peterselie fijn.
Smelt de boter, hak de eieren fijn en snijd de ham in blokjes. Voeg de gehakte eieren en de gehakte peterselie toe aan de gesmolten boter.
Leg de ham samen met de asperges en de aardappels op borden en schep de ei/peterseliebotersaus over de asperges.

Pagina terug