Overig
Hollandse sla
Recepten13 JUN 2021
bijgerecht voor vier personen
BENODIGDHEDEN
1 krop sla of 300 g gemengde sla
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
½ eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 sjalotje of rood uitje, gesnipperd
1 tomaat, in kleine stukjes
3 eieren, net niet hardgekookt
zwarte peper uit de molen
BEREIDINGSWIJZE
Verwijder de stronk van de krop sla en pluk de sla in stukken/stukjes. Was de sla in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Klop de olie, azijn, mayonaise en mosterd door elkaar en voeg de gesnipperde sjalot of rode ui, en de stukjes tomaat toe.
Doe de sla in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Draai er een paar slagen zwarte peper over. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.
Gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘Het Groentenparadijs’ van Manja Visser
Pagina terug