Overig

Deel deze pagina:

Aspergetaart met blauwaderkaas

Recepten
09 JUL 2014
Aspergetaart met blauwaderkaas
Aspergetaart met blauwaderkaas
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
1 kg witte asperges
100 ml slagroom
100 g blauwaderkaas koe of geit, verbrokkeld
4 biologische eieren
3 bosuitjes, in ringetjes
5 vellen filo- of bladerdeeg
olijfolie
beetje roomboter
zout
(versgemalen) zwarte peper

ovenschaal 20x25 cm voor filodeeg/ of springvorm voor bladerdeeg
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Schil de asperges en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Roer de slagroom, kaas, eieren en bosui door elkaar, en breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper.

Met filodeeg: bekleed de ovenschaal met een velletje filodeeg, bestrijk met olie en leg hierop een volgend velletje. Ga hiermee door tot alle vijf vellen gebruikt zijn.
Met bladerdeeg: vet de springvorm met de boter in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
 
Leg de asperges met de toppen om en om op de deegbodem en schenk hierover het  kaasmengsel.
Bak de aspergetaart in de oven in 35 min gaar en goudbruin. 
 
Lekker met een frisse salade en een glaasje Pinot Blanc van Pierre Bernard!

Pagina terug