Overig

Deel deze pagina:

Gegrilde watermeloensteak

Recepten
09 JUL 2014
Gegrilde watermeloensteak
Gegrilde watermeloensteak
Voor vier tot zes personen

BENODIGDHEDEN

1 kleine watermeloen
60 ml extra vergine olijfolie
1 el fijngehakte verse rozemarijn (of andere verse keukenkruiden)
zout en versgemalen zwarte peper
partjes biologische citroen

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de barbecue of grill tot middelhoge temperatuur en plaats het rooster circa 10 cm van de hittebron.
Snijd de meloen in de lengte doormidden of in vieren, afhankelijk van hoe groot de vrucht is. Snijd in plakken van 5 cm dik en laat  de schil er aan zitten. Verwijder met een vork zoveel mogelijk pitten uit het vruchtvlees.

Meng de olijfolie met de gehakte naaldjes rozemarijn of andere kruiden en doe er zout en peper bij. Wrijf de watermeloen in of bestrijk hem met de gekruide olie.
 
Grill de meloen 5 minuten aan beide kanten. Het vruchtvlees moet licht gekaramelliseerd en uitgedroogd zijn. Serveer de 'steaks' met partjes citroen.
Lekker met gepofte aardappel en gegrilde tofu of als verrassend culinair onderdeel van een zomerse barbeque.

(uit: De Dikke Vegetariër)

Pagina terug