Overig

Deel deze pagina:

Tuinbonen met feta en croutons

Recepten
09 JUL 2014
Tuinbonen met feta en croutons
Tuinbonen met feta en croutons
voor drie à vier personen
 
BENODIGDHEDEN:
300 gr verse tuinbonen (ca 1,5 kg in de schil, bij dubbelgedopte tuinbonen iets meer nemen)
150 gr brood, liefst van 1 dag oud
100 g schapen- of geitenfeta (of meer)
4 el olijfolie extra vergine
1 citroen
verse marjolein of oregano, of gedroogd
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
 
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de feta in kleine stukjes. (Dubbel-)dop de bonen en kook ze kort in gezouten water. Haal ze eruit en koel ze af onder de koude kraan of in een bak water met ijsklontjes.

Snijd het brood in kleine dobbelsteentjes en bak ze in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin. Bak op dezelfde manier ook nog even de gedopte tuinbonen ca. 2 minuten.
 
Meng de tuinbonen met 2 el sap van de citroen, de feta en garneer met de gehakte kruiden.
Serveer.

Variaties:
Vervang voor de veganistische variant de feta door (basilicum-)tofu;
Voeg nog wat andere verse kruiden toe, of zelfgemaakte pesto;
Vervang de feta door 2 gekookte eieren (in kleine stukjes) en garneer met peterselie.
De tuinbonen zijn ook prima te combineren met verse doperwten, courgette en gele paprika, die je samen met de gedopte tuinbonen een paar minuten meefruit.

Kortom: er zijn veel mogelijkheden met deze heerlijke salade met verse tuinbonen. 

Pagina terug