Overig

Deel deze pagina:

Lasagne met pesto, verse kaas en courgette

Recepten
09 JUL 2014
Lasagne met pesto, verse kaas en courgette
Lasagne met pesto, verse kaas en courgette
voor 4 personen

BENODIGDHEDEN
1 flinke bos basilicum (minstens 60 gram)
120 g (verse) Parmigiano Reggiano, geraspt
50 g pijnboompitten
1 teen knoflook
2 à 3 dl olijfolie extra vergine
1 courgette, geel of groen
500 g cottage cheese of ricotta
een beetje melk
zeezout
versgemalen zwarte peper
300/400 g lasagnevellen
 
BEREIDINGSWIJZE
Maak eerst de pesto: draai de gewassen en in de slacentrifuge gedroogde basilicum met 40 gram Parmigiano, de pijnboompitten, knoflook, een snufje zout en een gulle scheut olijfolie glad in de vijzel of in de keukenmachine. Voeg meer olie toe als het niet meteen lukt.

Schil de courgette met de kaasschaaf en snijd de schil in piepkleine blokjes. Snijd de geschilde courgette in dunne plakjes. Prak de cottage cheese of ricotta fijn en meng er de 40 gram parmigiano door, plus zout en versgemalen peper en een drupje melk om het smeuïg te maken.

Roer 4 eetlepels water door de pesto. Vet een ovenschaal in met 2 lepels olie. Leg er een laag goed natgemaakte lasagne in (breek ze zonodig), gevolgd door wat pesto. Verdeel daar plakjes courgette en dan de helft van de ricotta over. Maak weer een laag natte lasagna. Doe er pesto op, en de gehakte courgetteschil. Maak meer lagen, maar eindig altijd met ricotta bovenop. Strooi de rest van de parmezaan erover en bak een minuut of 50 in een oven op 200 graden, de eerste 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.



Pagina terug