Overig

Deel deze pagina:

Pruimenchutney

Recepten
15 JUL 2014
Pruimenchutney
Pruimenchutney
genoeg voor vier potjes
 
BENODIGDHEDEN
1 kg tonneboerpruimen
½ liter rode wijn - of appelazijn
4 flinke uien
4 tenen knoflook
4 theelepels gemberpoeder
een stukje versgehakte gember (5 cm)
1 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels kaneel
100 gr rozijnen
500 gr oersuiker
zeezout, versgemalen zwarte peper
voor een chutney met pit: voeg wat chilipoeder of een rood gehakt pepertje toe
 
BEREIDINGSWIJZE
Was de pruimen, verwijder de pitten en halveer de pruimen. Maak uien en knoflook schoon en snipper ze fijn. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Roer goed en kook de massa in tot ongeveer jamdikte. Dit kan wel 1 à 2 uur duren, dit hangt af van de hoeveelheid vocht in de pruimen (de keuken gaat zo lekker naar azijn ruiken...).
Giet de chutney warm in schone warme potjes. Laat het eerst afkoelen voor je de potjes afsluit. Laat de chutney op een donkere plaats 4 weken rusten.
 
Lekker bij bijvoorbeeld varkensvlees. Eenmaal geopende potjes kun je enige tijd bewaren, het best in de koelkast.
Gebruik weck- of jampotjes. Zet ze in de vaatwasser of kook de potjes en deksels schoon in kokend water met een schepje soda. Zet ze hierna op een theedoek en giet de chutney in de potjes.

Pagina terug