Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Roergebakken koolrabi

Recepten
25 JUN 2014
Roergebakken koolrabi
Op een ideetje gebracht door Jan, onze chauffeur. En inderdaad, het is een heerlijk gerecht! Zoals altijd bij dit soort gerechten zijn de specerijen aan te passen aan eigen smaak.
 
Roergebakken koolrabi
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 koolrabi’s
2 uien
2-4 teentjes knoflook
2 tomaten
1 rode paprika
2 tl gemberpoeder
1 el sambal oelek
2 tl gemalen koriander
zout en gemalen zwarte peper
3 el ketjap manis
scheutje sesamolie of olijfolie bakken&braden.
 
BEREIDINGSWIJZE
Schil de koolrabi’s en snijd in blokjes.
Verwarm de olie in de wok. Snipper de uien fijn fruit ze in de olie. Kneus de knoflook en hak fijn. Voeg dit toe aan de ui en fruit even mee.
 
Voeg de koolrabi toe samen met de specerijen en de sambal en roerbak dit ca. 3 min. Zet het  vuur half tot matig.
Snijd de paprika in stukjes, voeg toe en bak kort mee. Snijd de tomaat in stukjes en voeg aan het mengsel toe, samen met de ketjap.
 
Laat alles nog zo’n 5 tot 10 min pruttelen. Wil je de groenten wat gaarder laat het dan wat langer stoven.
 
Lekker als onderdeeltje van een rijsttafel, of met zilvervliesrijst en kipfilet of een varkenslapje. 

Pagina terug