Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Soep van bospeen met koriander

Recepten
02 JUL 2014
Soep van bospeen met koriander
Soep van bospeen met koriander
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN:
1 bos bospeen
1 middelgrote ui
100 gram gekookte kikkererwten (pot of blik)
1 teen knoflook
olie
gehakte verse koriander of peterselie
plantaardige bouillonpoeder
peper
eventueel (soja-)room
 
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm een flinke scheut olie in een soeppan. Snij een middelgrote ui klein en fruit deze in de olie. Haal het loof samen met iets van boven en onderkant van de peentjes af, was hen en snij hen in stukjes. Voeg de peentjes samen met de kikkererwten en een flinke teen uitgeperste knoflook toe aan de ui. Vul dit aan met 750 ml water en breng aan de kook. Voeg dan een snuf zout toe. Kook de soep ongeveer 20 minuten en pureer hem dan (van het vuur af) met een staafmixer. Breng op smaak met de bouillonpoeder en peper. Roer er voor het opdienen eventueel wat (soja-)room door maar garneer in ieder geval met gehakte verse koriander.
 
 
 

Pagina terug