Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Chinese koolrolletjes

Recepten
02 JUL 2014
Chinese koolrolletjes
Chinese koolrolletjes met pindasaus
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 niet te grote Chinese kool
1 winterwortel
1 ui
1 blok rooktofu
1 teen knoflook
sojasaus (shoyu) en mirin (zoete rijstwijn) 
(sesam)olie
zout
voor de pindasaus
1 uitje
1 rode peper
pindakaas
1 teen knoflook
ketjap
 
BEREIDINGSWIJZE
Haal van de Chinese kool zoveel van de grote buitenste bladeren af als dat er rolletjes nodig zijn. Was de bladeren en blancheer hen in kokend water met ruim zout totdat ze beetgaar zijn. Hou apart totdat de vulling klaar is. Snij hiervoor de resterende kool in reepjes. Verhit in de wok een scheut (sesam)olie en fruit hierin een gesneden ui. Snij de winterwortel in fijne reepjes en voeg toe, doe hetzelfde met de drooggedept rooktofu. Roerbak dit goed en voeg dan de koolreepjes toe. Schep er ook nog een flinke teen knoflook uit de pers doorheen. Breng de vulling op smaak met zoute sojasaus (shoyu) en mirin (zoete rijstwijn), of met zoete ketjap. Dit mengsel op de koolbladeren scheppen en vervolgens oprollen. Zorg dat de pindasaus tegelijkertijd klaar is. Fruit hiervoor een uitje in olie, voeg een gehakte rode peper toe en een paar eetlepels pindakaas. Als dit verhit is, verdun het dan al roerende met water totdat de gewenste dikte bereikt is. Knijp er ook een teen knoflook boven uit en breng op smaak met ketjap. Giet de saus pas op het bord over de koolrolletjes.
 
Serveer met bruine basmatirijst.

Pagina terug