Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Gebakken aardperen

Recepten
28 FEB 2015
Gebakken aardperen
Dit gerecht is geïnspireerd op de Franse klassieke keuken. De nootachtige smaak komt door het bakken goed tot zijn recht. Lekker met gesmoorde spinazie met uitjes en parmezaanse kaas, en rundergehakt, een mals kogelbiefstukje of gebakken vis.

Gebakken aardperen

bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
750 g aardperen
1 el peterselie, fijngehakt
2 tl knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie
peper
zout

BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardperen. Breng water aan de kook en voeg wat zout toe. Leg de aardperen erin en kook de aardperen enkele minuten. Controleer of ze gaar zijn, maar nog wel stevig.
Je kan de aardperen ook niet schillen en deze na het koken afpellen. Laat uitlekken en wat afkoelen. Snijd in plakken van hooguit ½ cm dik.
Doe de olijfolie en de knoflook in een koekenpan, en verhit op matig vuur. Bak al roerend de knoflook tot deze licht begint te kleuren, voeg dan de plakjes aardpeer toe en schep om. Voeg de peterselie en peper toe en schep nog eens om. Bak de plakjes aardpeer onder voortdurend omscheppen tot ze gaar zijn. Breng op smaak met een beetje zout.

Pagina terug