Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Feestelijke kokosrijst

Recepten
02 JUN 2015
Feestelijke kokosrijst

Recept van de week

Feestelijke kokosrijst
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 el olie
1 middelgrote ui, in dunne partjes
4 cm gemberwortel, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g jasmijnrijst (of andere rijst)
1 tl kurkuma, of een stukje vers, geschild en in plakjes
½ blok santen (100 g)
500-750 ml water
1 tl zout
voor de garnering:
3 hardgekookte eieren, in vieren
1 komkommer, in dunne schijfjes
2 rode pepers, in dunne ringetjes
gebakken uitjes

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui, gember en knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en de kurkuma toe en roerbak alles 2 minuten.

Verwarm 500 ml water met de santen, roer de santen door het water tot ze oplossen, en verwarm de kokosmelk door tot de melk bijna kookt. Giet de melk al roerend over de rijst. Voeg zout toe. Doe een goed sluitende deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de rijst 25 minuten pruttelen, en voeg meer water toe als de rijst droog dreigt te koken.

Haal de deksel van de pan, roer goed en laat de rijst 10 minuten afgedekt staan. Schep de rijst op een bord. Garneer met ei, komkommer, peper en de gebakken uitjes.

Lekker met een pittig speklapje en roergebakken groenten, bijvoorbeeld amsoi.

Pagina terug