Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Zomerse pastasalade

Recepten
20 JUN 2015
Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade
koud of warm, voor vier personen

BENODIGDHEDEN
300 g fusili
150 g pijnboompitten
1 grote citroen
½ bosje platte peterselie
olijfolie
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g pecorino, geraspt
100 g zwarte olijven zonder pit

50 g rucola
250 g cherrytomaatjes
zwarte peper


BEREIDINGSWIJZE
Kook de pasta beetgaar (al dente). Spoel af met koud water en zet apart, als je de salade koud gebruikt.
Rooster de pijnboompitten. Snijd dunne reepjes van de schil van de citroen en snijd deze fijn. Pers de citroen vervolgens uit en zet het sap even aan de kant. Was de peterselie en hak fijn. Was de rucola en snij de bladeren in twee. Snijd de cherrytomaatjes en olijven door de helft.
Voeg alle ingrediënten toe aan de (eventueel koude) pasta en schep alles goed door elkaar. Voeg de peper en de geraspte kazen toe. Schep nog een keer door. Giet er dan het citroensap en wat olijfolie over, zodat het lekker smeuïg wordt. Bewaar, of eet gelijk op!

Ook lekker als picknick-salade!


Pagina terug