Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Pomodori ripieni con mozzarella

Recepten
13 JUL 2015
Pomodori ripieni con mozzarella

Pomodori ripieni con mozzarella
met mozzarella gevulde tomaat - voor vier personen

BENODIGDHEDEN
4 grote stevige tomaten
50 g zwarte olijven
3 eetlepels citroensap
4 theelepels gehakte verse basilicum, of 2 theelepels gedroogde
9 eetlepels olijfolie
100 g mozzarella, vermalen door een zeef
1-2 teentjes knoflook uitgeperst
peper en zout
enkele verse blaadjes basilicum en vier olijven voor de garnering.
extra: keukenpapier

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kapjes van de bolle kant van de tomaten af en bewaar ze. Haal het binnenste van de tomaten leeg met een scherpe theelepel. Zet de tomaten omgekeerd op een vel keukenpapier om uit te lekken.
Maak nu de vulling. Hak de olijven fijn. Houd er vier achter voor de garnering. Meng de olijven met het citroensap, de gehakte basilicum, de olijfolie, vermalen mozzarella en de geperste knoflook goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe (de olijven zijn meestal al zout van zichzelf).
Zet de tomaten rechtop op bordjes. Vul ze met de mozzarellamix. Zet het kapje schuin op de tomaat zodat je de vulling blijft zien. Garneer het bordje voor het opdienen met een blaadje basilicum en een olijf.

 


Pagina terug