Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Salade van postelein, zongerijpte tomaten en feta

Recepten
27 JUL 2015
Salade van postelein, zongerijpte tomaten en feta

Salade van postelein, zongerijpte tomaten en feta
Horiatiki salata me glystritha - voor vier personen

BENODIGDHEDEN
225 g tomaten
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 groene paprika, zonder zaad(-lijsten) en in smalle repen
½ komkommer, in plakjes
150 g feta
1 handvol verse postelein, afgespoeld
8-10 zwarte olijven
6-7 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
1 tl gedroogde marjolein of oregano
zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tomaten in vieren en leg de stukken in een kom. Voeg ui, paprika, komkommer, feta, postelein en olijven toe.
Besprenkel het mengsel met olijfolie en citroensap. Strooi er marjolein of oregano en peper en zout naar smaak over. Schep alles voorzichtig om.
Zet de salade voor het opdienen 10-15 minuten weg (kamertemperatuur) zodat de dressing en de kruiden goed kunnen intrekken.

Kali Orexi!


Pagina terug