Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Ratatouille

Recepten
26 APR 2016
Ratatouille
Het recept komt van Onno Kleyn, culinair recensent. Hij laat de groenten garen in de oven, om zo de smaken van de groenten optimaal te benutten. Het wordt zo een ratatouille met weinig vocht, en zo smakelijk!

Ratatouille

bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
voldoende olijfolie
1 grote ui, zeer grof gehakt
1 courgette, in stukken
1 aubergine, in stukken
1 rode paprika, in stukken
1 groene paprika, in stukken
3 tenen knoflook, geplet
3 (vlees-)tomaten, in parten
tijm
1 volle theelepel suiker

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Spreid de groenten uit op een ovenplateau of in een grote, brede ovenschaal. Het moet één enkele laag worden, niet te dik. Meng er zout, suiker en tijm door en besprenkel met olie. Schuif in het midden van de oven en bak ongeveer 15 minuten. Nu zijn de groenten zacht en nogal nat. Zet de hele schaal op de bodem van de oven en bak nog 10 à 15 minuten. In die tijd beginnen de groenten aan te bakken en te kleuren.
Haal ze uit de oven en meng. De groenten gaan deels stuk, maar dat hoort. Laat afkoelen tot lauw en controleer op smaak; dingen die niet heet gegeten worden hebben meer zout nodig.

Eet de ratatouille op kamertemperatuur of lauw. Ik serveer het als apart gerecht, met een stuk stokbrood en veel koude, droge rosé. (Onno Kleyn)

Pagina terug