Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Vegetarische groentelasagne

Recepten
02 MEI 2017
Vegetarische groentelasagne

 

Deze groentelasagne zit boordevol groenten, die je natuurlijk kunt aanpassen naar wat je lekker vindt of gewoon nog hebt liggen. Je kunt een romige saus maken door alle mascarpone toe te voegen, maar je kunt ook prima minder (de helft bijvoorbeeld) gebruiken, of samen met slagroom. Of alleen slagroom. Zorg er dan wel voor dat de saus niet te vloeibaar is.

Vegetarische groentelasagne

voor 2 tot 3 personen

BENODIGDHEDEN
1 ui
2 teentjes knoflook
1 prei
1 rode paprika
½ grote broccoli of 1 kleine; inclusief stronk
1 courgette
2 tomaten (+1 extra voor decoratie)
600 gram passata (tomatensaus)
250 gram mascarpone of 200 ml slagroom
6 bladen lasagne
1 zakje geraspte kaas
1 bol mozzarella
Italiaanse kruiden naar smaak, zout en peper

BEREIDINGSWIJZE
Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan. Voeg de fijngesneden prei, paprika, broccoli en courgette toe. Zorg dat je de broccoli in kleine roosjes snijdt.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe, samen met de passata en mascarpone of room. Voeg zout en peper toe. Roer door op een laag vuur tot de mascarpone of room goed is opgenomen.

Zet de twee kleine ovenschaaltjes (of één grotere) klaar en schep wat van de groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op en wissel zo de saus en bladen lasagne af. Eindig met een laag saus.
Over de laatste laag saus verdeel je wat geraspte kaas en stukjes mozzarella. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop. Strooi er als laatst wat Italiaanse kruiden overheen.

Bak de lasagne op 200 °C in ongeveer 30 minuten.

Lekker met een frisse salade.

 


Pagina terug