Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Spinazietaartjes met artisjokken en feta

Recepten
15 APR 2018
Spinazietaartjes met artisjokken en feta
Spinazietaartjes met artisjokken en feta. En daarbij tomatensalade.
voorgerecht of hapje voor vier personen   
 
BENODIGDHEDEN
4 plakjes bladerdeeg
1 teentje knoflook
olijfolie om in te bakken
300 g spinazie, gewassen
80 g artisjokharten
½ bosje (blad-)peterselie
100 g feta
4 zwarte olijven zonder pit
1 ei
200 g doperwten
50 g amandelen
250 g cherrytomaatjes
olijfolie extra vierge
1 citroen
Extra nodig: bakpapier, rasp

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op een bakplaat (buiten de oven). Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg de plakjes op het bakpapier. Laat ontdooien.
Pel en snijd de knoflook voor de bladerdeegtaartjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe, roerbak de spinazie tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Halveer de artisjokharten. Verkruimel de feta. Halveer de olijven. Beleg het bladerdeeg met de spinazie, artisjokken, olijven en feta, maar laat rondom circa 1 centimeter vrij.
Kluts het ei en bestrijk de randjes van de bladerdeegtaartjes met het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de bladerdeegtaartjes circa 15 min in de oven.

Breng vervolgens voor de tomatensalade een klein laagje water aan de kook. Kook de doperwten circa 2 minuten. Giet af en spoel met koud water af. Hak de amandelen grof. Snijd de peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
Meng de cherrytomaatjes met de doperwten, peterselie en amandelen en druppel er olijfolie overheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Rasp de citroenschil. Verdeel de citroenschil en een klein scheutje olijfolie over de taartjes. Serveer de taartjes met de tomatensalade.

Dit recept is gebaseerd op een recept van www.24kitchen.nl.

Pagina terug