Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Verse vijgen met rauwe ham en basilicum

Recepten
16 SEP 2018
Verse vijgen met rauwe ham en basilicum

Vijgen met rauwe ham en basilicum

voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
8 verse vijgen
8 plakjes rauwe ham (prosciuto crudo of anders)
4 plakjes verse geitenkaas (rolletje)
balsamicoazijn
olijfolie
peper uit de molen

verse basilicum

BEREIDINGSWIJZE
Was de vijgen voorzichtig. Verwijder het steeltje en het kontje.
Snijd ze in de lengte in kwarten. Leg deze op een mooi bordje, twee vijgen per persoon. Leg er blaadjes basilicum bij, 2 plakjes rauwe ham per persoon en wat verse geitenkaas.
Draai er zwarte peper over. Besprenkel het geheel met wat balsamicoazijn en wat olijfolie.

Verse vijgen zijn van zichzelf al perfect. Het zoute van de rauwe ham versterkt de zoete aromatische smaak van de vijgen. Zo blijft een perfect gerecht over.

Pagina terug