Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Romige bloemkoolsoep met kaas en peterselie

Recepten
28 OKT 2018
Romige bloemkoolsoep met kaas en peterselie

Romige bloemkoolsoep met kaas en peterselie
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 g bloemkoolroosjes
2-3 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
2 theelepels tijm
1 liter kruidenbouillon of kippenbouillon
1 eidooier
125 ml slagroom
4 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
nootmuskaat
peper en zout
 
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes en de blokjes aardappel met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de bloemkool in ca. 10 minuten zachtjes gaar (controleer de gaarheid van de aardappelblokjes, deze moeten zacht zijn). Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
Klop in een kom de eidooier los met de slagroom en roer er enkele lepels hete soep door. Voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe en warm de soep nog heel even door tot de soep nog iets dikker wordt, maar laat de soep niet meer koken. Voeg zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak toe.

Schep de bloemkoolsoep in mooie kommen en strooi de kaas en peterselie erin.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van okoko.nl

Pagina terug