Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Pastinaak-boerenkoolsoep

Recepten
25 NOV 2018
Pastinaak-boerenkoolsoep
Pastinaak-boerenkoolsoep
voor 4 personen
 
BENODIGDHEDEN
boter of olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
1 kleine ui, gesnipperd
1 liter (groenten-)bouillon
400 gram gesneden boerenkool
2 pastinaken, in stukken
1 eetlepel mosterd
peper en zout, naar smaak
pijnboompitjes, ter garnering

BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een koekenpan een klein klontje boter of een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en ui aan, tot deze zacht worden.
Breng in een pan de bouillon, de boerenkool en pastinaak aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Rooster de pijnboompitjes totdat de geur vrijkomt. Schud regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de knoflook, ui en een eetlepel mosterd toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer in de pan tot een gladde soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en garneer met wat pijnboompitjes.


Pagina terug