Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Griekse taart met prei en feta

Recepten
17 JUN 2014
Griekse taart met prei en feta
Deze Griekse kaastaart heeft geen omhulsel van deeg. Als lunch of diner is het een taart voor twee à drie personen; serveer hem dan met een groene salade met olijven en radijsjes. Je kunt hem ook als voorgerechtje of borrelhapje (tapas) serveren, warm of koud.

Griekse taart met prei en feta
voor drie à vier personen

BENODIGHEDEN
1 ui, in ringen gesneden
50 g boter
4 el olijfolie (extra vierge)
circa 450 g prei, in ringen gesneden
115 g bloem
3 grote eieren, losgeklopt
200 g Griekse yoghurt, of uitgelekte gewone
200 g feta, in blokjes gesneden
115 g versgeraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Fruit de uiringen goudgeel in boter en olie. Voeg de preiringen toe en stoof ze in 10-12 minuten op laag vuur gaar. Laat het mengsel iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 21 of 23 cm doorsnede lichtjes in. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Roer eerst de eieren, dan de yoghurt en de feta en tenslotte het prei-uimengsel erdoor.
Houd 2 eetlepels geraspte kaas apart en doe de rest bij het beslag. Roer dit goed om en breng het op smaak met zout en peper.

Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de resterende geraspte kaas erover. Bak de taart in 40-45 minuten goudbruin.
Wacht tot de taart is afgekoeld voordat de springvorm wordt verwijderd. Snijd de taart voor het opdienen in punten; voor het voorgerechtje of tapas in wat kleinere puntjes.


Pagina terug