Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Linzencurry

Recepten
09 JUN 2019
Linzencurry

Linzencurry
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
250 g groene of bruine linzen, afgespoeld
5 g verse gember
4 dikke teentjes knoflook
3 eetlepels sesamolie (of andere plantaardige olie)
4 theelepels komijnzaad
1 kleine ui, gesnipperd
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel garam masala
1 theelepel chilipoeder of cayennepeper, of naar smaak
1 theelepel geelwortelpoeder
3 kleine tomaten, gepureerd of gehakt
handje verse koriander, blaadjes en steeltjes gehakt

BEREIDINGSWIJZE
Doe de linzen met 1 liter water in een grote pan, breng ze aan de kook en laat ze zachtjes in 30 minuten gaar koken. Roer af en toe om te zorgen dat de linzen niet aan de bodem van de pan aanzetten.
Pureer intussen met een blender of staafmixer de gember en knoflook met een scheutje water tot een gladde pasta. Of gebruik de vijzel.
Verhit de olie in een steelpannetje en bak het komijnzaad tot het begint te geuren. Doe de ui erbij en fruit die goudbruin. Schep de gember-knoflookpasta erbij en verwarm alles tot de pasta goudkleurig is en de knoflook begint te geuren. Voeg zout naar smaak en de gemalen specerijen toe en verwarm alles al roerend nog even door.
Doe de tomaten(-puree) erbij en verwarm alles met deksel op middelhoog vuur tot zo’n 5 minuten door, tot al het overtollig vocht is ingekookt en er olie uit de masala begint te lopen. Proef - de masala moet een afgeronde smaak hebben; als dat niet zo is verwarm je hem al roerend nog enkele minuten door.

Roer de masala door de gare linzen en laat alles nog een paar minuten zachtjes doorgare. Proef of de smaak goed is, roer de verse koriander erdoor en serveer.

Naar een recept van Okoko.nl

Pagina terug