Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Gemengde groenten met gekruide kokos (Urap-Urap Dua)

Recepten
14 JUL 2019
Gemengde groenten met gekruide kokos (Urap-Urap Dua)

Gemengde groenten met gekruide kokos
(Urap-Urap Dua) -
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g sperziebonen
1 kleine spitskool
200 g taugé
1 komkommer
2 tenen knoflook
1 grote ui
150 g geraspte kokos

rasp van 1 limoen
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels rietsuiker
1 bouillontablet, verkruimeld
1-2 eetlepels sambal oelek, naar smaak


BEREIDINGSWIJZE
Maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de spitskool in vieren en snijd fijn. Kook de kool en sperziebonen beetgaar en spoel af met koud water. Blancheer de taugé en spoel ook af met koud water. Zet even apart.
Snijd de komkommer in de lengte door, haal de zaadjes eruit en snijd in halve maantjes. Doe daarna alle groenten, behalve de taugé, in een schaal en meng goed door elkaar.
Schil de ui en snijd klein. Pers de knoflook uit. Hou dit apart.

Rooster (zonder olie of boter) op een laag vuur circa 3 minuten de kokosrasp met de limoenrasp, de suiker, het verkruimelde bouillonblokje in de wok (zonder olie), onder voortdurend omscheppen. De kokos mag niet aanbranden of bruin worden. Doe er vervolgens gemberpoeder, gesnipperde ui, geperste knoflook en sambal oelek bij. Meng alles goed door elkaar en roerbak dit een aantal minuten op laag vuur tot een los, kruidig mengsel. Blijf goed omscheppen om aanbranden te voorkomen.
Meng de gekruide kokos door de groenten, leg de taugé er overheen en serveer.
Een heerlijk recept gebaseerd op een gerecht van Indonesisch Culinair.

Pagina terug