Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Oosterse groentesoep met paksoi en shii-take

Recepten
11 AUG 2019
Oosterse groentesoep met paksoi en shii-take

Oosterse groentesoep met paksoi en shii-take
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 cm verse gember, in kleine stukjes
1 teentje knoflook, in kleine stukjes
½ rood pepertje, in kleine stukjes
2 groentebouillontabletten
1 wortel, in luciferdunne reepjes
1 stronk paksoi, in grove stukken
50 g spaghetti
scheut olijfolie om te bakken of sesamolie
150 g verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd
eventueel een hand waterkers, grof gesneden
scheut witte wijn
1 limoen
een bakje taugé (135 g)
handje verse koriander of peterselie, (fijn-)gehakt

BEREIDINGSWIJZE
Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 cm erboven.
Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. De groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet.
Verhit intussen wat olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut witte wijn. Voeg eventueel de grofgesneden waterkers toe.

Verdeel de groentesoep over vier mooie (oosterse) kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap, leg er een pluk taugé op en strooi er verse koriander of peterselie over.

Gebaseerd op een recept van Karin Luiten op de website www.okoko.nl

Pagina terug