Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Guacamole met bleekselderij

Recepten
12 JUL 2020
Guacamole met bleekselderij
dip- of bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 grote, rijpe avocado’s
½ rode of gele ui, van middelmatige grootte, gesnipperd
1 handjevol verse koriander, grofgehakt
1-2 kleine tomaten, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
2 stelen bleekselderij, in halve maantjes
½-1 rode (hete) peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
sap van 1-2 limoenen
1 flinke snuf zout
peper uit de molen


BEREIDINGSWIJZE
Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kom of schaal.

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten (om het niet te vochtig te laten worden) en snijd ze in stukjes.

Doe alle ingrediënten in de kom of schaal met de avocado en schep alles door elkaar. (Doe het niet in een blender, de guacamole mag een beetje grof zijn). Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Eet de guacamole bijvoorbeeld met tortilla chips, of eet het bij tortilla’s of enchillada’s.


Gebaseerd op een recept van De Hippe Vegetarier.

Pagina terug