Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Italiaanse bloemkool

Recepten
23 AUG 2020
Italiaanse bloemkool
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
45 g fijngeraspte Parmezaanse kaas, Pecorino of oude kaas  
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 bloemkool   
1 bosje (blad-)peterselie, grof gesneden 
zout, peper

 
BEREIDINGSWIJZE
Meng de kaas met de olie in een kommetje. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Het mengsel moet niet al te vloeibaar zijn.

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 4-5 minuten of tot ze gaar zijn en giet af.

Doe de bloemkool over in een schaal en voeg de olie met kaas toe. Hussel dit goed door elkaar zodat alle roosjes zijn bedekt met de olie. Strooi de gehakte peterselie erover en dien warm op.

Serveer met rijst of gebakken aardappelen.

Pagina terug