Vegetarisch

Deel deze pagina:
Een overzicht van heerlijke, vegetarische gerechten. Niet alle gerechten zijn ook veganistisch: in sommige gerechten is kaas en/of andere zuivel gebruikt.


Bulgur met kool, appel, bleekselderij en grove mosterd

Recepten
29 NOV 2020
Bulgur met kool, appel, bleekselderij en grove mosterd
voor vier tot zes personen
 
BENODIGDHEDEN
150 g Elstar, fijn of grof gehakt
150 g bleekselderij, in halve smalle maantjes
280 g kool, fijngehakt of geschaafd
330 g bulgur
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 el grove mosterd, of naar smaak
85 ml extra vergine olijfolie, of naar smaak
2 el rode wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper
   
BEREIDINGSWIJZE
Rooster de bulgur zonder olie of boter ongeveer 5 minuten in een koekenpan tot ze enigszins lichtbruin van kleur is en heerlijk geurt. Kook de bulgur vervolgens gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, of wel de bulgur in kokend heet water.
Meng de kool met de appel en bleekselderij in een slakom. Klop de mosterd samen met de olie en de azijn tot een dressing, voeg (eventueel) wat zout toe en veel grof gemalen zwarte peper. Schep de dressing door de salade. Voeg vervolgens de bulgur en de ui toe.
Proef, breng eventueel verder op smaak en serveer.

Pagina terug