Vlees&vis

Deel deze pagina:

Siciliaanse pasta met venkel en gehakt

Recepten
17 JUN 2014
Siciliaanse pasta met venkel en gehakt
Dit keer een Siciliaans geïnspireerd gerecht van Onno Kleyn. Simpel en heerlijk van smaak, met een zalige geur die zo lekker in je keuken blijft hangen. Soms ben je blij dat je geen afzuigkap hebt.

Siciliaanse pasta met venkel en gehakt
voor 4 personen

BENODIGDHEDEN
25 gram rozijnen
2 bollen venkel
2 tenen knoflook, gehakt
4 eetlepels olijfolie
200 g gehakt, half-om-half
25 g pijnboompitten
100 ml witte wijn
400 g korte pasta (bijvoorbeeld penne, schelpjes of crestine)

BEREIDINGSWIJZE
Wel de rozijnen een kwartier of wat langer in een beetje warm water. Snijd de venkel klein en bewaar wat van het groene loof.
Bak de knoflook met de venkel 3 minuten in de olie. Voeg het gehakt toe en bak het los. Bak de pijnboompitten even mee. Doe er de uitgelekte rozijnen, wat zout en de witte wijn bij. Sluit de pan en laat zachtjes 10 minuten garen.
Kook de pasta al dente in water met zout. Meng na het afgieten grondig met de ‘saus’ en wat van het achtergehouden venkelgroen. Draai er eventueel nog een paar slagen zwarte peper overheen.

Als je wilt kun je er nog veldsla bij eten. Het pure groen, zonder toeters en bellen.


Pagina terug