Vlees&vis

Deel deze pagina:

Kip met bloedsinaasappel uit de oven

Recepten
07 FEB 2017
Kip met bloedsinaasappel uit de oven

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 el olijfolie
4-6 kipdijbeenfilet, in stukken
2 kleine rode uien, gehalveerd en in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 ml rode wijn
sap van 1 bloedsinaasappel, plus 2 bloedsinaasappels
8 verse takjes tijm of gedroogde tijm
1-2 grote handenvol groene olijven zonder pit
een beetje poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de olijfolie in een ovenvaste pan met dikke bodem. Kruid de kipstukken met zout en peper en bak die vervolgens aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Neem de kip uit de pan en leg hem op een bord.
Doe wat olie in dezelfde pan en bak hierin de ui ongeveer 5 minuten tot de uien zacht wordt. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Schenk de wijn erbij en schraap de aanbaksels los. Voeg het sinaasappelsap toe. Leg de kip in de pan doe de takjes tijm of de gedroogde tijm erbij. Draai het vuur even naar hoog, neem dan de pan van het vuur en zet hem gedurende 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen een plakje van de onderkant en van de bovenkant van elke bloedsinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappels. Snijd ze over de breedte in plakjes en verwijder alle pitten.
Neem de pan met kip uit de oven, voeg de olijven toe en leg hier de gesneden bloedsinaasappelen overheen (de sinaasappels mogen niet in de jus liggen). Bestrooi de stukjes sinaasappel met een beetje suiker en zet de pan dan terug in de oven voor nog eens 20 minuten. Als de kip gaar is, de plakken sinaasappel zijn gekarameliseerd dan kan de pan uit de oven.
Serveer de kip met bloedsinaasappel direct.


Pagina terug