Vlees&vis

Deel deze pagina:

Stoofpotje van pastinaak en wortel

Recepten
14 MAA 2017
Stoofpotje van pastinaak en wortel

voor 4 personen
 
BENODIGDHEDEN
40 g boter of olijfolie om in te bakken
100 g gerookte spekblokjes, in reepjes
2 uien, in ringen
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
3 takjes tijm, of ½ tl. gedroogd
1 laurierblad
500 g winterwortel, in stukken van 1 cm
500 g pastinaak, in stukken van 1 cm
1½ eetlepel balsamicoazijn
 
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de boter of de olie in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Fruit de uien 5 minuten heel zachtjes in het braadvet.
 
Schep de paddenstoelen, tijm en laurierblad door de uien en bak alles 2 minuten samen. Schep vervolgens de wortel, pastinaak en zout en peper naar smaak door de champignons.
 
Schenk de azijn in de pan en breng dit aan de kook. Schenk nu 100 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof alles in 10-15 minuten gaar.
 
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

I.p.v. spekblokjes kun je er natuurlijk ook een vegetarische stoofpot van maken. Bijv. met (gerookte) tofublokjes of gemarineerde tempeh.


Pagina terug