Vlees&vis

Deel deze pagina:

Quinoasalade met kip en walnoten

Recepten
09 MEI 2017
Quinoasalade met kip en walnoten

voor twee personen

BENODIGDHEDEN
150 gram quinoa
250 gram kipfilet of kipdijbeenfilet
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 aubergine
½ bouillon blokje (bijv. kip)
chilipoeder
paprikapoeder
peper en zout
handje walnoten
parmezaanse kaas naar smaak
olijfolie om mee te bakken

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kip in kleine blokjes en kruid het vlees naar smaak met chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Zet koel weg.
Snijd vervolgens de ui in stukjes en knijp het teentje knoflook uit of hak fijn. Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking, maar voeg aan het kokende water een half bouillon blokje toe.
Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de ui en knoflook totdat de uitjes glazig zijn. Voeg hier de stukjes kip aan toe en bak het vlees gaar in 7-10 minuten. Snijd in de tussentijd de courgette en aubergine in blokjes. Voeg daarna de groenten toe en bak het een paar minuten mee totdat het geheel gaar is. Voeg vervolgens de quinoa (die inmiddels gaar is) aan de groenten en kip toe en meng het geheel door elkaar. Je kunt hier eventueel alvast wat parmezaanse kaas doorheen roeren, zodat het smelt tussen de quinoa en groenten.
Maak de borden op en strooi er wat walnoten en nog wat parmezaanse kaas overheen.

Je kunt deze quinoasalade ook vegetarisch houden. Laat dan de kip weg, en voeg de kruiden toe aan het ui-knoflookmengsel. En gebruik een groentenbouillonblokje bij het koken van de quinoa.


Pagina terug