Vlees&vis

Deel deze pagina:

Gevulde aardappelen met asperges en ham

Recepten
23 MEI 2017
Gevulde aardappelen met asperges en ham

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g champignons
200 g ham (in blokjes)
125 ml room
125 ml groentebouillon
25 g bloem
nootmuskaat
25 g boter (+ extra)
peper en zout
4 asperges, wit of groen
4 grote aardappelen
3 eieren
een paar sprietjes bieslook

BEREIDINGSWIJZE
Was de aardappelen schoon en kook ze ongeschild in lichtgezouten water. Laat daarna goed afkoelen. Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Snijd in stukken.
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en roerbak in wat boter. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder ijskoud water en pel ze.
Smelt 25 g boter, bestrooi met bloem en laat al roerend indrogen. Schenk er de bouillon bij, blijf goed roeren en laat inkoken tot een gladde saus. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Houd de saus warm op een heel zacht vuurtje. Roer af en toe door.
Snijd de gekookte aardappelen doormidden en hol ze voorzichtig uit (laat nog wel een randje in de schil zitten, anders scheurt deze). Doe het aardappelkruim samen met de hardgekookte eieren in een kom en plet fijn. Voeg de hamblokjes, de champignons, de asperges en de saus toe en schep om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de aardappelen en werk af met gesnipperde bieslook.

Je houdt wel wat vulling over, niet alles past in de aardappelen. Dit kan goed op een ander moment als (koude) salade worden gegeten. Of nog na de maaltijd omdat het zo lekker is. Zoals Leen deed.


Pagina terug