Vlees&vis

Deel deze pagina:

Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas

Recepten
19 SEP 2017
Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas

voorgerecht voor twee personen

BENODIGDHEDEN
1 eetlepel olijfolie
2-3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 middelgrote aardappelen, in blokjes
500 ml kippenbouillon
75 ml melk
25 g geraspte Parmezaanse kaas
een paar takjes peterselie
peper


BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes tot deze goudgeel is.

Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook 10 minuten op een laag vuur, of tot de aardappelen beetgaar zijn. Houd twee eetlepels gegaarde aardappelblokjes achter en pureer de rest van de aardappelen met een staafmixer of in de keukenmachine.

Voeg de melk toe en warm nog even door. Bestrooi met peper en schep er vlak voor het serveren wat Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie en de achtergehouden aardappelblokjes over.

Naar een recept van Okoko.nl


Pagina terug