Vlees&vis

Deel deze pagina:

Ovenschotel met rode kool

Recepten
12 DEC 2017
Ovenschotel met rode kool
Ik wilde het eens makkelijk doen, met rode kool. Dus met een pakje voorgekookte rode kool, en op internet rondgesnuffeld voor een recept. Kwam ik gelijk bij Uit Pauline's keuken terecht. Zij wilde het ook eens simpel doen. Maar simpel kan ook heel lekker zijn. Een gerecht voor de winter, ook lekker bij het Kerstdiner!

Ovenschotel met rode kool
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 kilo kruimige aardappelen (Frieslander)
500 gr rode kool (voorgekookt, pakje)
300 gr rundergehakt
1 appel
2 uien
1 teentje knoflook
scheut melk
20 gr paneermeel
50 gr geraspte kaas
0,5 tl nootmuskaat
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200° C (hetelucht; als je de conventionele oven gebruikt verwarm dan voor op 220° C).
Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met zout. Giet af en stamp ze samen met een scheut melk tot een romige aardappelpuree. Je kunt eventueel ook nog een klontje roomboter toevoegen voor een extra romige puree. Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout.
Bak in de tussentijd het gehakt rondom aan in een koekenpan. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak dit mee. Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat en wat peper en zout.
Was de appel en snijd deze in plakjes. Laat de rode kool uitlekken. Verdeel het gehakt (verwijder het eventuele vocht) over een ovenschaal. Verdeel de rode kool over het gehakt. Leg de plakjes appel op de rode kool. Verdeel de aardappelpuree over de rode kool.
Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de puree.

Bak de ovenschotel in ongeveer 15 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven (bij gebruik van de conventionele oven zal de baktijd iets langer zijn). In principe is alles al gaar, dus de ovenschotel is klaar als deze een mooi goudbruin korstje heeft.

Pagina terug