Vlees&vis

Deel deze pagina:

Winterposteleinsoep met blauwschimmelkaas

Recepten
03 FEB 2019
Winterposteleinsoep met blauwschimmelkaas
Winterposteleinsoep met blauwschimmelkaas
voorgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 gram winterpostelein, grof gehakt
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 prei, fijngesneden
1 eetlepel milde grove mosterd
750 ml groentenbouillon
1 takje verse rozemarijn
150 gr blauwschimmelkaas, bijv. van de geit
olijfolie extra vierge
versgemalen peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Bak in een pan in een beetje olie de ui en prei glazig. Doe er de lepel mosterd bij.
Laat in een andere pan de bouillon met een takje rozemarijn aan de kook komen, verwijder vervolgens het takje.
Voeg het ui-prei mengsel toe aan de bouillon.
Voeg vervolgens ook de postelein toe en wacht tot ze geslonken is. Pureer met de staafmixer. Maak de soep af met versgemalen zwarte peper en eventueel nog een snufje zout.
Schep de soep in vier kommen en strooi er de verbrokkelde kaas over. Serveer met brood.

Geïnspireerd op ‘Eigentijdse en veelzijdige recepten met groente’ van Thea Spierings

Pagina terug