Vlees&vis

Deel deze pagina:

Gekruide rundvleeslapjes met kokosmelk

Recepten
03 MAA 2019
Gekruide rundvleeslapjes met kokosmelk

Dit gerecht is een variatie op Gulai Daging.
Zoals bij veel Indonesische gerechten worden er veel kruiden gebruikt. Maar deze lange lijst zorgt wel voor een heerlijk gerecht. De moeite waard om te proberen!

Gekruide rundvleeslapjes met kokosmelk
voor vier personen of onderdeel van een rijsttafel

BENODIGDHEDEN

500 g runderlappen
olie om in te bakken
1 blikje kokosmelk (santen)

1 ui
2 rode pepers
1 teen knoflook
1 klein stukje geelwortel (of ½ tl gedroogd)
1 tl gemalen galanga (laos)
1 stukje gember
1 eetlepel peperkorrels
1 theelepel korianderzaad heel (of gemalen)
1 blaadje foelie
½ tl kaneel
2 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 theelepel komijn heel (of gemalen)
1 bouillontablet
1 tl rietsuiker
sap van ½ limoen

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het vlees in dunne lapjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de pepers fijn. Maal in de vijzel de pepers, knoflook, geelwortel, galanga, gember, peperkorrels en koriander fijn. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui samen
met de gemalen kruiden, foelie, kaneel en komijn. Roer alles goed door en bak het vlees rondom bruin. Voeg de santen, bouillonblokje, laurierbladeren, kruidnagels, suiker en limoensap toe en laat het vlees hierin zachtjes gaar stoven.
Schep het geheel regelmatig om en voeg zo nodig telkens wat heet water bij tot het vlees gaar is (ongeveer 2 uur).

Pagina terug