Vlees&vis

Deel deze pagina:

Japanse koolsalade met seitan

Recepten
21 APR 2019
Japanse koolsalade met seitan

Onderstaand recept komt van de website van Clearspring, Engelse producent van Japanse en macrobiotische producten. De recepten zijn weliswaar in het Engels, maar zeer de moeite waard! Zoals het recept hieronder.

 
Japanse koolsalade met seitan
voor twee personen
 
BENODIGDHEDEN
voor de koolsalade
250 g spitskool, zeer fijn gesneden
70 g radijs, julienne gesneden
50 g komkommer zonder zaad, julienne gesneden
60 g wortel, geschrapt en julienne gesneden
2 theel. zeezout
voor de zoete mosterddressing
2 theel. sojasaus (bijv. shoyu)
2 theel. (scherpe) mosterd
1½ theel. vloeibare honing of ahornsiroop
en verder
200 g noedels

2 el. sesamolie
200 g verse seitan, in reepjes
 
BEREIDINGSWIJZE
Doe de ingrediënten voor de koolsalade met het zout in een kom en vermeng. Zet een gewicht boven op de kom, direct op de groenten. Laat dit minimaal 30 minuten zo staan (door het gewicht en het zout verliezen de groenten iets van hun vocht; ze worden hierdoor zachter).

Maak de zoete mosterddressing. Doe ingrediënten daarvoor in een kom en mix goed door. Zet de kom apart.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, stort in een vergiet en spoel af met koud water.
Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak hierin de seitanreepjes, 2 à 3 minuten. Neem de pan van het vuur en zet apart.

Haal het gewicht van de koolsalade en knijp de groenten voorzichtig uit. Doe terug in de kom. Voeg de noedels en de mosterddressing toe en vermeng.

Leg de salade op twee borden en leg de gebakken seitan er bovenop.

Pagina terug