Vlees&vis

Deel deze pagina:

Mousse van rabarber en aardbei

Recepten
27 MEI 2019
Mousse van rabarber en aardbei

Mousse van rabarber en aardbei

nagerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
500 g rabarber
25 g rietsuiker
100 ml water
200 g aardbeien

BEREIDINGSWIJZE
Verwijder de harde uiteinden van de rabarber en snijd in stukken van ca. 5 cm. Doe de rabarber met de suiker en het water in een grote pan. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en voeg de aardbeien na de verstreken 5 minuten toe. Laat het geheel vervolgens nog 5 minuten pruttelen tot al het fruit zacht is geworden. Roer vaste stukjes rabarber eventueel met een houten lepel los.
Laat de mousse afkoelen en schep in vier schaaltjes. Kan lauwwarm of koud gegeten worden.

Eventueel kun je de suiker vervangen door andere zoetstoffen (bijv. kokosbloesem- of oersuiker). Smaakt ook goed met wat Griekse yoghurt of kwark.

Pagina terug